HTML

Yo tengo una perra!

...

Friss topikok

  • dodas: Hát Tamás megfogalmazása hozzá hűen kicsit nyers (:P), de a lényeggel nagyjából egyetértek. Nekik ... (2010.10.10. 10:34) Hétvége
  • Szurkapiszka: Te édességre vágysz, én meg itthon majd belefulladok az általam készített csokis brownieba. Ha meg... (2010.10.09. 04:26) Meglepetééééééééééés!
  • HVera: Jipijájé! Nagyon örülök, hogy blogot írsz! Mesélj sokat, hogy mindig tudjuk, mi van Veled! Nagyon ... (2010.10.08. 20:30) Végre sikerült csinálnom egy blogot!!!!!!!!!!!!:)
  • Pillangooo: huh... ez azert nem gyenge story:))) még a vegen megreformalod egesz spanyolorszagot, es innentol ... (2010.10.08. 17:12) Euro-trip

Linkblog

Hétvége

2010.10.09. 10:19 Vamosalacama

Hát, úgy néz ki nem megyek Sevillába. Úgy zuhog az eső, mintha dézsából öntenék, a falu vagyis a buszmegálló jó 20 percre van gyalog.

Azt hiszem a kutyából komoly problémák lesznek, José a kertész minden egyes alkalommal elmondja nekem, hogy csukjam hátra a kertbe a kutyát, mert spanyolországban kutya sosincs lakásban. Sajnos szuper spanyol tudásommal nem tudom neki elmagyarázni, hogy ha én becsukom a kertbe a többivel mindig, vagy huzamosabb időre, utána nincs az az Isten, hogy kontrollálni tudjam és ugyanolyan well-qualified legyen, mint most. Szóval elég csúnyán néznek rám, amikor bejövök a lakásba, a szobába a kutyával. Hát, legfeljebb hazaküldenek a kutyával együtt.

A hétvégi program: Gastonnal (másik bébiszittyó kisfia, 3 éves) ülünk a szobában, és mesét nézünk a Disney Chanel-en. Drazsi alszik az ágyon, én meg, felettébb változatos módon, netezek:)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nohabloespanol.blog.hu/api/trackback/id/tr232357692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pillangooo 2010.10.09. 10:55:41

nos.amondo vagyok h jose idovel megszokja h a kutya veled megy mindenhova. gondold el h ezt nekem is milyne nehez volt megszokni, es Jose valszeg egy fokkal kevesbe flexibilisebb ember ;))))))) hajra bebi, elindul ez ne aggodj.

Szurkapiszka 2010.10.09. 17:27:19

Mondjuk ilyenkor eszembe jut, hogy az ottaniak szempontjából az egészből mi jöhet le. Jön egy nyomorult kis országból egy bébiszitter, aki a tiptop kis villába behozza a kutyáját szaladgálni.

1. Alap cultural gap, ahogy leírtad.
2. A család szempontjából: "Csak nehogy a kutyát többet pesztrálja, mint a gyerekeket. Meg különben is.. mi szabjuk a szabályokat, nehogymár".
3. A személyzet szempontjából: "Összevissza téblábol itt egy kutya, ráadásul jár vele némi feltakarítanivaló kutyaszőr is. Faszkivan".

Amúgy persze nem értek a kutyákhoz, de gondolom én is, hogy baromság lehet hátrazárni. Azért a "well-qualified" kifejezés egyelőre viszont inkább illene Rád, mint Drazséra. Téged pl. nem kell hajkurászni a lépcsőházban, odajössz, ha szól az ember, nem rágsz szét egy doboz tampont, ha nyűgös vagy, nem kapsz agyfaszt, ha nem alhatsz egy éjszakát anyukáddal, illetve nem zokogsz szívet tépően fél órát, ha a számodra kedves személy kimegy a lakásból. ;)

Na, a szívedre ne vedd, csak azért írom ezt, hogy egyelőre ne kiáltsuk ki a spanyolokat állatgyűlölő szemeteknek, akiktől menekülni kell, meg akikhez kár kiutazni is egyáltalán.

NT

dodas 2010.10.10. 10:34:04

Hát Tamás megfogalmazása hozzá hűen kicsit nyers (:P), de a lényeggel nagyjából egyetértek. Nekik is kell idő, hogy megszokják Drazsit, és Téged is, mint ahogy Neked is kell idő az aklimatizálódáshoz!:)
Javasolnék egy következő blog bejegyzést: Mi az, ami tetszik Spanyolországban? - természetesen terápiás jellegű :P
Puszillak és kitartást!
süti beállítások módosítása